I 2002 fikk Elisabeth den store ære av å bli eiet av en Pomeranian for første gang. Det gav fullstendig mersmak! I 2006 fikk vi innvilget kennelnavnet "Pampered Paws" som fritt oversatt betyr "Bortskjemte Poter". Vår kennel består foruten de firbente av:

Elisabeth H. Jørve:
Vitebegjærlig og genuint interessert i alt som har med hund å gjøre, det være seg utstilling, avl, helse, lydighet, agility, genetikk og atferd. Har gjort, og gjør stadig sin del av treningsfeil, men tar lærdom av dem, og gjør bedre neste gang. Like hjelpeløs med et kart, adresser og veivisning som en undulat med en hammer og sag. Spesielt bedåret av Pomeranian av den feminine varianten da hun kjenner seg igjen i deres "jente-problemer" og særegenheter. Eies med hud og hår av en liten lady på 1,7 kg som lyder navnet Luna…OG Nuna-Nuna, dokka, tulla, fjollehøna, vennen osv. Har deltatt på følgende kurser og foredrag:

Lydighetskurs: Nybegynner, dressur, bronsemerke, videregående (Stovner Hundeklubb)

Agility: Nybegynner (Stovner Hundeklubb)

Mental Trening (Stovner Hundeklubb / Pepp)

Generalisering for aktive LP utøvere og instruktører (Østlies Hundesenter)

Utstillingskurs (Norsk Miniatyrhund Klubb, avd. Oslo/Akershus)

Stretching (Hundehomeopatene)

Aloe Vera for hest, hund og deg selv (Hundehomeopatene)

Førstehjelp for hund (Veterinær Elisabeth Blom)

Innføring i hundefag 2006-2007 (Høyskolen i Nord-Trøndelag)

Lasse H. Jørve:
Min "partner-in-crime", alltid hjelpende hånd, hukommelse, sjåfør, kartleser, sjauer, montør, min is i magen og forankring i landejorda når jeg blir stresset (ikke uten grunn til at svigers sier vi utfyller hverandre så godt). Like velplassert i utstillingsringen som en ørret i mål under NM på Ullevål stadioen. Et hjerte stort som melkeveien, og som alltid lar de firbente krype inn i hjerterota på ham. Er snurret godt og grundig rundt lillefingeren av en 1,3 kg stor krabat som lyder, i hvertfall av og til…hvis han føler for det, navnet Luke. Lasse har tidligere erfaring med Chow Chow og Rotweiler.

Aurora H. Jørve     Menneskevalpen av 2008 årgang. Vår første egenproduserte (kommende) junior-handler. 

Hybelkaninene:
Det finnes for det meste et ukjent antall frittgående hybelkaniner som lever livets glade dager under hyller og skap. Disse finnes i henholdsvis orange, svart og den vanligere støvgrå varianten. Forsøk på å domestisere disse dyrene har vist seg fåfengt. De lever under stadig trussel fra en 1800 w kraftig hvit racer av en utrydder som til enhver tid forsøker å holde bestanden på et minimum.

 

Til sist vil vi bare sende en stor takk til en helt unik dame som har betydd enormt mye for oss: Vinni Jacobsen fra Kennel Soffie. Vi er enormt takknemlig for at du deler med oss av din kunnskap og råd. Tilliten du viser oss er rørende og gjør oss både stolt og ydmyk.

 

Håper du liker hjemmesiden vår.

Med vennlig hilsen,

Kennel Pampered Paws,

Lasse, Elisabeth, Luke (svart Pom), Luna (nedrøytet etter valpekull) og Aurora (i magen).

           

 

Lykken er et fang med Pomeranian

Anbefalte bøker:

 

Genetikk, Avl og Oppdrett, Astrid Indrebø

 

Hundens stell og helse, Sue Guthrie m. fl.

 

Don't Shoot the Dog, Karen Pryor

 

Etologiboken -om hundars beteende, Ingrid Tapper

 

Læringspsykologi, Frode Svartdal og Magne Arve Flaten